marți, 30 august 2011

Tarta cu fructe

Ingrediente:
250 grame faina
100 grame unt
2 oua intregi
6 grame sare
50 grame zahar
apa rece

Se cerne faina pe planseta. La mijloc se face o adancitura in care se pun sarea, zaharul, ouale, si untul usor incalzit. Se framanta cu varful degetelor turnand cate putina apa rece, pana se obtine un aluat suplu si omogen care se lasa sa se odihneasca 30 minute. Se unge cu unt o tava de tarta  se presara faina si se pune aluatul care trebuie sa imbrace tava (inclusiv marginile).Se pune tava la rece 30 de minute pentru ca aluatul sa nu se stranga la coacere. Se inteapa aluatul cu furculita si apoi se umple cu fructe proaspete. Se coace in cuptor la foc potrivit , 40-60minute.
Recomandare:
Aluatul acesta fara zahar este foarte bun pentru umpluturi aperitive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu