A inceput sezonul fructelor, si m-am gandit sa va dau o reteta foarte buna de prajitura!
Cand apar primele capsuni, cirese, visine e prajitura preferata!
Ingrediente:
500g fructe( capsuni, cirese, visine, caise)
250g margarina sau unt
1/2kg zahar
6 oua
200ml lapte
400g faina
1 praf de copt
Se freaca margarina cu zaharul, adaugand 6 galbenuse pe rand.Cand compzitia devine pufoasa, se adauga putin lapte apoi putina faina pana cand este incorporat tot laptele si toata faina. Albusurile de la cele 6 oua se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus. Nu uita de praful de copt stins cu lamaie!
Tava se unge cu margarina si pentru a se desprinde mai usor se pune si hartie cerata. (asta obisnuiesc sa fac la aproape toate prajiturile)
Se toarna compozitia in tava, iar deasupra se aseaza fructele. Un alt sfat pe care ti-l dau este sa presari peste fructe inainte de a le pune in tava putin gris, care mai absoarbe din sucul fructelor, astfel ca ele nu se duc la baza prajiturii.
Se coace la foc potrivit cam 30 minute si se verifica cu o scobitoare daca este coapta.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Incearca aceasta prajitura si scie-mi daca ti-a placut!
Cand apar primele capsuni, cirese, visine e prajitura preferata!
Ingrediente:
500g fructe( capsuni, cirese, visine, caise)
250g margarina sau unt
1/2kg zahar
6 oua
200ml lapte
400g faina
1 praf de copt
Se freaca margarina cu zaharul, adaugand 6 galbenuse pe rand.Cand compzitia devine pufoasa, se adauga putin lapte apoi putina faina pana cand este incorporat tot laptele si toata faina. Albusurile de la cele 6 oua se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus. Nu uita de praful de copt stins cu lamaie!
Tava se unge cu margarina si pentru a se desprinde mai usor se pune si hartie cerata. (asta obisnuiesc sa fac la aproape toate prajiturile)
Se toarna compozitia in tava, iar deasupra se aseaza fructele. Un alt sfat pe care ti-l dau este sa presari peste fructe inainte de a le pune in tava putin gris, care mai absoarbe din sucul fructelor, astfel ca ele nu se duc la baza prajiturii.
Se coace la foc potrivit cam 30 minute si se verifica cu o scobitoare daca este coapta.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Incearca aceasta prajitura si scie-mi daca ti-a placut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu